Halen Sanayi Çarşısı PTT binasında hizmet veren Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü çalışanların ve vatandaşların en büyük sıkıntısı olan fiziki alan sorununu büyük çaba harcayarak çözmeyi başardı. Kalkınma Bakanlığı’ndan gelen ödeneğin geri dönmemesi için kolları sıvayan müdürlük yetkilileri plan, proje, ihale sürecini tamamlayarak zemin etüt çalışmalarına geçilmesini sağlayarak bir ilke imza attı. Mimari ve projesini kendileri geliştiren müdürlük yetkilileri ve çalışanları geri sayıma başladı. Ertuğrulgazi Mahallesi İncesu Mevkii’nde zemin etüt çalışmalarına başlanan modern binada Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, Tepebaşı ve Odunpazarı Tapu Müdürlüğü ile Kadastro Müdürlüğü hizmet verecek.

BÜYÜK HEYECAN VAR

Her yıl yüzbinleri aşan işlem hacmiyle dikkat çeken kurumda büyük heyecan yaşanıyor. Yaklaşık 20 milyona mal olması beklenen projenin 2019’da tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Bu proje aynı zamanda Tapu Kadastro Genel Bütçesi’nden yapılması ile de bir ilk olarak görülüyor. Sadece Odunpazarı bölgesinde her yıl 100 binden fazla işlemin yapıldığı Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün Tepebaşı’na gidecek olması bölge için kayıp görülürken hazırlanan proje ise mimarisi ve özellikleriyle göz kamaştırıyor.

OSMANLI MİMARİSİ

Eskişehir’in vitrin bölgesi olan Fabrikalar Bölgesi’ne denk gelen bu alanda yapılacak olan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binası 12 bin metrekare olacak. Bina Ankara-İstanbul çevreyolu, Kütahya kavşağı ve şehir planındaki kuzey-güney istikametindeki ana cadde ile şehrin dört tarafından tek bir seferle erişimin kolayca sağlanabilecek. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden örneklere sahip olacak binada her bir hizmet birimi tek bir alanda konuşlandırılacak. Ayrıca her birime farklı girişler olacak. Böylece kaotik bir ortam yaşanmayacak. İçerisinde kreş, dinlenme alanları, yemekhane, mescit, açık ve kapalı otopark alanlarının bulunduğu bina 3 katlı olacak ve bölgenin simge yapılarından biri olacak. Binanın 20 milyon lira civarında bir maliyetle yapılacağı ifade ediliyor. Binada ayrıca belediye birimleri, cep banka şubeleri de olacak. Ayrıca tapu ve kadastro arşivlerinin saklanması, özellikle de güvenlik konusunda önemli bir yapıya kavuşulacak.

Editör: Haber Merkezi