ŞEHİT AİLELERİYLE BULUŞTU

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Büyükakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk milletinin huzur içerisinde bir arada yaşamayı şehitlerin ve gazilerin canlarını siper ederek mücadele etmesine borçlu olduğunu söyledi.

KUMPASLARI BOZULDU

Mehmet Akif Ersoy'un, "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber" dizelerini anımsatan Büyükakın, şunları kaydetti: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tabiriyle 'dahili ve harici bedhahlar' ülkemize büyük bir kumpas kurdu. Bu kumpas, Çanakkale'de başımıza örülmek istenen kumpas neyse aynısıdır. Seyit Onbaşı, Çanakkale'de ne yaptıysa Ömer Halisdemir de o gün aynısını yapmıştır"

TARİHTE YERİNİ ALDI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda; “ 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destan, yeniden doğuş olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bugünlere geldik” dedi. 

Editör: Haber Merkezi